Competitie?

Zoals elke volwaardige sportvereniging neemt ook Kabad deel aan de competitie. Deze wordt op het Vlaamse niveau georganiseerd door de Vlaamse Badminton Liga (VBL). Op provinciaal niveau verzorgt de Provinciale Badmintonvereniging Antwerpen (PBA) de organisatie. Voor het seizoen 2018-2019 strijden er twee Kabad-ploegen mee. Een herenploeg en een gemengde ploeg. De spelers, hun speelkalender en de uitslagen tot vandaag zijn gemakkelijk te volgen op de officiële competitiesite.

Mocht je zelf graag meespelen in competitie, geef dan jouw naam op bij iemand van het bestuur. Bij het begin van elke competitie kunnen nieuwe ploegen gevormd worden, en reservespelers zijn ook altijd nodig in een lang seizoen.


Het systeem kort uitgelegd

Er zijn aparte competities voor heren, dames en gemengde ploegen. De ploegen worden volgens sterkte ingedeeld in verschillende afdelingen, genummerd vanaf 1 (hoogste afdeling). Binnen een afdeling zijn de ploegen verder ingedeeld in kleinere reeksen van 6-8 ploegen, die elkaar binnen een seizoen elk twee keer ontmoeten. De kalender van deze ontmoetingen wordt vooraf vastgelegd.

Bij een ontmoeting tussen 2 clubs in competitie worden telkens 8 wedstrijden gespeeld: 4 dubbelgames en 4 enkelgames. Aangezien een ploeg normaal uit vier spelers bestaat moet elke competitiespeler normaal 2 dubbelspelen en 1 enkelspel meedoen.
De club die de meeste wedstrijden wint krijgt 2 ontmoetingspunten. Bij gelijkspel krijgen beide clubs 1 punt. De totaal behaalde punten bepalen het ploegklassement binnen de reeks. Wie aan het einde van het seizoen kampioen is stijgt normaal een afdeling, wie laatste was zakt af.

Iedere speler kan door winst in zijn/haar enkelspelen ook punten sprokkelen voor zijn/haar persoonlijke competitie niveauklassering. Een beginnend speler start op klasseringsniveau D en kan doorgroeien tot C2, C1, B2, B1 en A (hoogste) niveau.

Court